Over schoon

Over schoon

Waar denkt u aan als iemand praat over “schoon”? Weet u dat het woord “schoon” volgens het woordenboek wel 6 verschillende betekenissen heeft? Best grappig eigenlijk. Normaliter sta je daar nooit bij stil totdat je er mee te maken krijgt, in welke vorm dan ook.

Jarenlang heb ik gewerkt met LR Health & Beauty. Binnen LR heb ik een mooie en snelle carrière gemaakt en in no time was ik de 1e zilveren organisatieleider. De hoogste positie die er op dat moment was. Voor mij een geweldige tijd. Een tijd van hard werken, dat wel. Maar wanneer je iets met passie doet kost het je geen energie. Ik begeleide mensen, motiveerde hen. Juist daar kon ik mijn kracht uitputten. Ik deed het graag en met veel passie en energie.

Helaas werd vorig jaar bij mij lymfeklierkanker geconstateerd. Een moeilijke en zware periode brak aan. Een periode met onzekerheden, pieken en dalen. Er volgde chemokuren en een enorme vermoeidheid. Het klinkt misschien cliché maar toch ga je in zo’n periode nadenken. Nadenken over het leven, over wat je precies wilt en waar je geluk en passie ligt.

Nadat ik “schoon”-verklaard werd door de arts kwam ik tot de conclusie dat het leven niet vanzelfsprekend is en dat ik uitsluitend nog dingen wil doen waar ik me goed bij voel.

En “schoon” kwam op mijn pad. Weliswaar niet alleen in de vorm van cosmetica, maar in de vorm van “schoonmaakartikelen”. Mensen die mij kennen kunnen denken dat ik de weg kwijt geraakt ben tijdens mijn ziekteproces. Niet vreemd hoor! Astrid en schoonmaak zijn 2 woorden die recht tegenover elkaar staan. Ik heb nooit iets met schoonmaak gehad. Zeker door mijn reumaklachten, was dit moeilijk, maar ik heb toen wel producten gekocht, van Ha-Ra die het voor mij makkelijker maakte.

Dan is het toch ongelooflijk dat juist ik, die niets, maar dan ook niets met schoonmaak heeft, opnieuw in contact kwam met de natuurlijke schoonmaakartikelen van Ha-Ra. Maar die tijd is vanaf nu dus echt voorbij. Geloof het of niet maar het woord “schoon” heeft na mijn “schoon”-verklaring echt een andere betekenis gekregen. “Schoon” betekent voor mij nu: makkelijk, helder en fris. En dat is precies wat er gebeurt als je de artikelen van Ha-Ra gebruikt. Op een snelle en eenvoudige manier de boel makkelijk, helder en fris krijgen. Geloof mij, als ik het kan, dan kan iedereen het.

Afgelopen weekend werd de landelijke opschoon dag georganiseerd. Velen staken de handen uit de mouwen om Nederland weer een stukje schoner te maken. De lente is begonnen, tijd voor frisheid en een schoon huis. Ook ik ga nu voor schoon en natuurlijk, gaat u samen met mij de uitdaging aan? Probeer het en geloof mij als ik zeg dat u net als ik, enthousiast raakt.

Geef een reactie

Sluit Menu